7/11 – 21 Alla själars dag i Alsike kyrkan.

Alla själars dag infaller söndagen efter alla helgons dag. Det är dagen som vi minns och hedrar våra döda närstående. Denna söndag visar vi vår sorg och bär våra ljus till våra närståendes gravar. Många församlingar bjuder in anhöriga till dem som har dött under året, till en ljuständningsgudstjänst. Prästen läser de dödas namn  och ännu än gång får vi tänka hur deras liv blev. Klockorna ringer till tacksägelse.

Alsike kyrka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla själars dag firades på Alsike kyrka idag. Det var 4 avlidna som hedrades med var sitt ljus. Nr 4 var ägnat åt Ulf som har gravsatts på Alsike kyrkogården.

Alsike kyrka- Dopfunt och de fyra ljusen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *